Audi Hørsholm

quattro GmbH bliver til Audi Sport GmbH

quattro GmbH, som blev grundlagt i Neckarsulm i 1983, skifter nu navn til Audi Sport GmbH. Kerneforretningen er produktionen af Audi R8 og RS-modellerne, og det 100 % AUDI AG-ejede datterselskab beskæftiger under ledelse af Stephan Winkelmann i øjeblikket ca. 1.200 medarbejdere.

Siden 1983 har quattro GmbH med hovedsæde i Neckarsulm stået for produktionen af højtydende sportsvogne og hightech-løsninger til bilindustrien. Og nu skifter Audis datterselskab navn til Audi Sport GmbH. Virksomheden bygger på fire søjler. Foruden udviklingen og produktionen af Audi R8 og Audi RS-modellerne har virksomheden ansvaret for motorsport for kunder – Audi Sport customer racing. Desuden hører individualisering af bilerne via programmet Audi exclusive samt tilbehøret i Audi Sport collection til forretningsområderne.

Navnet Audi Sport stammer fra en lang og succesfuld tradition inden for motorsport. Allerede i 1930’erne satte de legendariske ”sølvpile” fra Auto Union standarden på verdens racerbaner. I 1980’erne opnåede Audi quattro med permanent firehjulstræk store succeser i rallyløb. I dag deltager mærket med de fire ringe i DTM, Formel E, GT-Sport- og TCR-klassen. Unge racerkørere hjælpes fremad i Audi Sport TT Cup. Udviklingerne og teknologierne fra motorsporten kommer også de serieproducerede biler til gode. Audi R8 og Audi RS-modellerne er mærkets sportslige spydspidser, og de kombinerer maksimale præstationer med eksklusivitet og prestige.

Forkortelsen RS er ensbetydende med en Audi-modelrækkes stærkeste motor, ekstrem køredynamik, underspillet udseende og fuld anvendelighed i hverdagen samt det permanente firehjulstræk quattro. I 1994 lagde Audi RS2 Avant grunden til mærkets RS-historie.

Den var trendsætter – en ægte performance-sportsvogn med fem siddepladser og et stort bagagerum. Siden da har quattro GmbH udvidet RS-porteføljen kontinuerligt – fra den kompakte Audi RS 3 Sportback til den suveræne Audi RS 6 Avant eller Audi RS 7 Sportback. Således koncentrerer datterselskabet sig om de mest prestigefyldte af AUDI AG’s modeller.

Øverst i produktpaletten står Audi R8. Den første generation kom på markedet i 2007 som et innovativt bilkoncept med centermotor, konsekvent letvægtskonstruktion med Audi Space Frame-teknologi samt quattro-firehjulstræk. Den højtydende sportsvogn byder på en karakteristisk køreoplevelse og er med sin optimale vægt i forhold til ydelsen også perfekt til racerbanerne.

Audi datterselskabet har fordoblet sit salg i løbet af de seneste 5 år. I løbet af de næste 18 måneder lancerer Audi Sport GmbH otte nye modeller på verdensplan. Dermed styrker virksomheden sin position på markedet yderligere.

Siden den 15. marts 2016 har Stephan Winkelmann været administrerende direktør i virksomheden. Audi Sport GmbH beskæftiger i dag ca. 1.200 medarbejder på lokationerne i Neckarsulm og Ingolstadt.

Produktporteføljen hos Audi Sport GmbH omfatter i dag følgende modeller:
Audi RS 3 Limousine
Audi RS Q3, Audi RS Q3 performance
Audi RS 6 Avant, Audi RS 6 Avant performance
Audi RS 7 Sportback, Audi RS 7 Sportback performance
Audi TT RS Coupé, Audi TT RS Roadster
Audi R8 Coupé, Audi R8 Spyder
Audi S8 plus

Læs mere om Audi Sport GmbH på www.audi-mediacenter.com

_______________