Audi Hørsholm

Markus Duesmann bliver ny Audi CEO

Markus Duesmann overtager posten som administrerende direktør for AUDI AG den 1. april 2020. Den 50-årige maskiningeniør efterfølger Bram Schot, der har haft stillingen siden juni 2018. Duesmann har arbejdet i bilindustrien i næsten tre årtier, senest som bestyrelsesmedlem og indkøbsdirektør hos BMW. Bram Schot, 58, forlader koncernen i slutningen af marts efter gensidig aftale.

Bestyrelsesformanden for AUDI AG, Herbert Diess, kommenterede skiftet af administrerende direktør: ”Som den fremragende ingeniør han er, vil Markus Duesmann gøre alt, hvad han kan for at udnytte Audi-mærkets store potentiale og vil igen demonstrere løftet om Vorsprung durch Technik.” Samtidig takkede Herbert Diess den nuværende CEO, Bram Schot: ”Han overtog ledelsen af AUDI AG på et vanskeligt tidspunkt, ledte forretningen succesfuldt og iværksatte vigtige ændringer. Det takker vi ham udtrykkeligt for.” Blandt de vigtigste hjørnesten i den nye Audi-strategi er den accelererede transformation til udbyder af bæredygtig mobilitet og den målbevidste dekarbonisering af virksomheden.

Formanden for AUDI AG's samarbejdsudvalg og næstformand for bestyrelsen, Peter Mosch: ”Fra Markus Duesmann og hans ledelsesgruppe forventer vi en stabil kapacitetsudnyttelse på fabrikkerne og mere mod til Vorsprung durch Technik. Vi ser frem til et positivt samarbejde i medarbejdernes og virksomhedens interesse.” Om Bram Schot udtaler Peter Mosch: “Den rigtige mand hos Audi på det rigtige tidspunkt. Han startede en kulturel transformation mod færre hierarkier, et klart værdisystem og mere åbenhed. I midten af 2018 påtog Schot sig ansvaret for virksomheden i en meget vanskelig situation.”


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk